Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_01
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_02
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_03
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_04
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_05
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_06
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_07
Ahrbom_Partner_Mavera_Foto Johan Eldrot_08

Mavera 


Nya kontorslokaler i modernt landmärke

Ahrbom & Partner fick förtroende av Mavera att inreda deras nyinflyttade kontorslokaler i Hötorgsskrapan 1, med utsikt mot Hötorget. Huset ritades av David Helldén och var den första av de fem skraporna som färdigställdes. Kontorshusen ritades av olika arkitekter och uppfördes mellan 1955 och 1962. Byggnadens fasader är utförda efter curtain wall-konstruktion, där en lätt fasad av glas och aluminium har hängts likt en gardin framför den bärande fasadstommen. Lokalerna är mycket ljusa med sina helglasade fasader och ringa djup, samt mycket luftiga stora öppna rum. 

 

Inredning i enlighet med beställarbolagets identitet

Mavera arbetar med personskadereglering inom försäkringsbranschen. Koncept och utformning av inredningen togs fram tillsammans med Mavera genom workshops och samtal kring kontorets syfte och med företagets värdeord som grund. 

Vi tolkade sedan detta till olika funktionella och estetiska värden i utformningen av inredningen. Några av de vägledande orden från workshoptillfällena var: modernt, mysigt, trevligt, stilrent, grönt, ljust, med inslag av trä, ordning och reda, sociala ytor för lättsammare samtal, kreativa rum, långbord och luftg känsla, modigt, blått, aktivitet pågår, konst, lekfullhet och referenser till grafisk profil. 

 

Flexibla lösningar och specialritade möbler
Inredningen är framtagen för att möjliggöra ett flexibelt arbetssätt, med stor variation i möbleringar och olika typer av arbetsstationer. Möbleringen ger också möjlighet att expandera till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt. Flera av möblerna är specialritade för Mavera och därmed unika. Som en material- och ekonomibesparande åtgärd har även många av de befintliga möblerna återanvänts.

Uppdrag: Inredning kontor 

Ursprungsarkitekt: David Helldén 

Byggnadsår: 1955 – 60  

Kulturklassning: Blåmärkt 

Projektår: 2020 

LOA: ca 350 kvm 

Inredningsarkitekt: Maria Angantyr 

Beställare: Mavera 

Fotograf: Johan Eldrot